E, ovako treba... > Drveni čamci

HMD 19

<< < (2/23) > >>

espresso:
lepo korito, i pedantno uradjeno. dobrodosli.

Kapetan:
boro dajte malo vise o modelima koje radite kao i o cenama !

eni blue:
Svaka cast, stvarno kao sto gore nasi drugari rekose, izgleda tako dobro uradjeno i veoma pedantno. Gospodine Boro niste nam rekli da li je ovo vas prvi ovakav projekat ili postoji vec takvih camaca uradjenih, jer ocigledno je da imate bogato iskustvo. U svakom slucaju ostavili ste jedan snazan utisak, BRAVO. :drinks:

BORA-D.T.D.:
Hvala svima na dobrodošlici i komplimentima.
Ovo jeste prvi projekat. Iskustva nema mnogo. Međutim, projekat je dobro proučen kao i tehnologija rada, obezbeđen je prostor za rad, što su sve preduslovi za uspešan rad. Ukoliko se obezbede finansiska sredstva za nastavak rada, ovo plovilo se može završiti za mesec i po dana.
Posedujem i projekte čamca ,,21' Garvey flex”(6,54m x 2,29m) od firme Boatplans.dk www.boatplans.dk ,  i plovila ,,PILOTINA” od firme Van De Stadt Design (6,50m x 2,40m) www.stadtdesign.com. koji je kupljen davne 1988god. U to vreme PILOTINA je bila hit. Slovenačka firma ,,Javor” iz Pivke napravila je jedan primerak radi promovisnja svojih proizvoda među kojima vodootporne šperploče. Na Jadranu su obavljena testiranja, koja su dala odlične rezultate.
Postoje ambicije da se izrade i plovila kao što su ,,Outer Banks 20” (6,10m x 2,16m) po projektu firme ,,B&B Yacht Design” www.bandbyachtdesigns.com, zatim drugi modeli firme ,,Bateau” kao što su ,,Down East Cruiser” 25 (7,61m x 2,54m) ili gliseri ,,Runabout 12”, 14 i 16 kao i modeli drugih firmi.
Svi modeli plovila o kojima je reč, projektovani su za izradu od vodootpornog špera u kombinaciji sa epoksidnom smolom i fiberglas platnom. Tako se dobija konstrukcija plovila od  kompozitnog materijala koji plovilu daje izvanredne svojstva. O projektima i tehnologiji izrade moze se dosta pročitati na Internetu ako se ukuca ,,woodenboat plans”.
Dimenzije plovila, limitirane su širinom vrata moje radionice koja iznosi 3,0m(2,90m)
Specifikacija materijala za plovilo HMD 19 data se na sajtu www.bateau.com . Troškovi materijala su sledeće :
vodootporna šperploča(prema specifikaciji)                                               820 E
epoksidna smola(WEST SYSTEM) 60l, sa filerima                                2.370 E
fiberglas platno(Biaxial glass fabric 300gr/m2 )                                       1.100 E
                                                                                             svega :          4.290 E
Treba još računati i boje i lakove. Sve skupa, cena materijala za završen brod , što podrazumeva ,,sve spolja” ne bi trebala da prelazi 5.000 E.

mossi:
Ima li tu još fotki za te pare?  :taunt:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju