Золе, да допуним мало мој јучерашњи одговор.
Важно је знати који је рок употребе предвидео произвођач. Уколко је рок тек истекао или бар није прошло много времена, ако је смола чувана у добро затвореној амбалажи, негде где није била изложена високој температури, влази и неки другим утицајима - дакле, ако је чувана по прописима, велика је вероватноћа да је смолу могуће искористити.
Пре било чега, треба проверити изглед и густину.
Затим треба узети малу количину и додати јој потребну количину катализатора (активатора) и нанети смолу на неку површину. Уколико се смола понаша као што се понашала и раније, смола се може искористити без страха од негативних последица.
Међутим, ако приметите да смола спорије (или брже) желира, очвршћава, мења боју, ослобађа се некакав мирис који нисте приметили раније приликом примене смоле, тада је вероватно дошло до неких промена и у том случају, можда се смола може искористити онако како је Бора у претходној поруци навео. У таквој варијанти, требало би избегавати примену за неке конструкционе склопове, лепљење оштећења и сл.