E, ovako treba... > Россия

bobina za veterok 8

(1/6) > >>

whitekangaroo:
pozdrav ljubiteljima veteroka :)

više nego slučajno sam ponosni vlasnika veteroka 8. na ovoj temi dva puta iščitanoj od prvog slova sam saznao za Milana Stupara iz Zemuna i Mirka iz Novih Banovaca. Prvi je konstatovao da je moj ruja u odličnom stanju ako zanemarimo impeler, a drugi mi je zamenio impeler jer nije bacao vodu na kontrolniku.

Osim što imam manji problem sa štiftom (puče tričavih 50m uzvodno od gornjeg ostružničkog mosta) koji ću valjda uspeti sam da napravim, Stupar mi reče danas da mi bobina na prvom cilindru ne radi.

Pošto vidim da je bila dilema oko paljenja, ali meni ovo čudo pali na pola konopca.

Zato sam se i registrovao kako bih pitao da li neko ima (ili zna nekog ili zna gde mogu da kupim) BOBINU ZA VETEROK 8. Kažu obojica da odgovara i od Moskve 10!

Za bilo kakvu informaciju na temu dođem pivo!

whitekangaroo:
evo sam sebi da odgovorim, kad niko neće... :D

bobinu NIGDE nisam našao da kupim. odlučio sam da pošaljem bobinu (skinuo milan stupar) u suboticu u firmu elektrokim, direktor je izvesni silvester 063501429. upućen sam tamo jer u beogradu nema adekvatnog elektro servisa koji bi se bavio mojim bobinama (što je još čudnije ali ajde)  eek

dobio sam informaciju da će moje bobine biti potpuno ispravne i popravljene za 3-4 dana i da će to koštati 60€! majko moja kad nisam pao sa stolice, jeste vi normalni!? pa taj motor košta 2-3 puta toliko, pa nije to generalna! pogotovu što sam već dao 25€ za zamenu impelera.

objašnjenje je da je ljudska vlas 0,06mm a ova žica je 0,05mm i mora ručno da se mota, te da ima oko 13000 krugova i da zato traje.

ostaje pitanje za zdrav razum: jesmo li mi ludi što gajimo veterok?! treba li ga prodati odmah i kupiti nešto za čega ima delova u beogradu? možda se na kraju svodi na novac: koliko para košta 8 (10) KS zaista?

zankiki:
Ako ti treba sličan motor (jeftin, a da ima delova za održavanje), uzmi tomos 10/18.
Ja imam 18 duži niz godina, imaš sve da kupiš za male pare.

whitekangaroo:
opet nije odgovor na moje filozofsko pitanje :)

gde si video 10ks za toliko mali novac?

tamiski pirat:
prijatelju ako imas onaj stariji model , tj. onaj bez spoljnih bobini onda ti mogu pomoci posto imam plocu komplenu plocu paljenja . a imam i ceo veterok ako ti treba za sitne pare ga mozes dobiti. poz.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju