Autor Tema: HRONOLOGIJA NEMARA Jun/Jul  (Pročitano 5817 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže 11zodiac11

  • Moderator
  • Drinski Kratkorepi Peš
  • *****
  • Poruke: 93
  • Pol: Muškarac
    • nautidan
HRONOLOGIJA NEMARA Jun/Jul
« poslato: 25, 07, 2009, 13:01:08 posle podne »
HRONOLOGIJA NEMARA Jun/Jul

15.06-KOVILJ/specijalni rezervat prirode Koviljsko-Petrovaradinskog rita/pomor 150 do 200 kilograma americkog somica u Karlovackom Dunavcu/Republicka inspekcija za zast. zivotne sredine utvrdila je 15. juna da je iz nepoznatnih razloga doslo do pomora ribe u tom prirodnom dobru, koje je pod zastitom drzave i gde nema zagadjivaca.

22.06-u cukarickom rukavcu doslo je do pomora velike kolicine ribe/procena uginulo je vise tona ribe prenosi RTS/izasli inspektori Ministarstva za zastitu zivotne sredine i vodoprivredna inspekcija/uzeti su uzorci vode iz marine i usca topciderske reke. To bi mogao biti uzrok uginuca ili ispustanje vode iz obliznjih fabrika/vise će se znati posle analize vode u Hidrometeoroloskom zavodu???

PANCEVO 27.06.-reka Tamis/pomor velike kolicine bele ribe a prve analize uzroka bice gotove najkasnije u sredu!?.
Pretpostavlja se da je razlog pomora ribe nedostatak kiseonika/prema recima clana Gradskog veca zaduzenog za ekologiju Vladimira Delje ispituje se da li je bilo ispustanje otrovnih materija u reku./18.06. U pitanju su pretezno babuske sa hematomima na perajima, te se pretpostavlja se radi o odredjenoj vrsti zaraze rekao je Delja agenciji Beta/primeceno i uginuce ribe u jezeru Ponjavica i okolnim kanalima u selima Banatski Brestovac i Omoljica kod Panceva...

29.06.-veliki pomor ribe u Svrljiskom i Belom Timoku/povecana kolicina amonijaka i veliko organsko zagadjenje, nivo kiseonika u vodi sveden na minimum.
Republicki inspektor za zastitu zivotne sredine zabranio je, pocetkom Jula rad Knjazevackim preduzecima: "Dzervin kop komerc", "Dzersi", "Stokoimpeks" i "Venus", dok ne dostave potvrde o ispravnosti vode koja izlazi iz njihovih postrojenja.

15/16.07-zbog izlivanja otpadnih voda u reku Banjska koja se uliva u Toplicu, Republicka inspekcija za zastitu zivotne sredine zabranila je do daljnjeg rad fabrici lesonita "SIK Kopaonik AD lesonit"/ uginulo je oko deset tona ribe.

U isto vreme zbog popuštanja nasipa na jednom delu deponije pepela kod Termoelektrane "Kolubara" u Velikim Crljenima, smesa vode i pepela odlila se u reku Turiju.

Sredinom Jula manja kolicina ribe je uginula i u Moravici u Soko Banji, a pretpostavlja se da je zbog pranja i dezinfekcije rezervoara pitke vode u reci bila povecana koncentracija hlora.

Sredinom Jula/Backa Palanka/Palanacki kanal-uliva se u Dunav/pomor na hiljade uginulih sarancica, meleza i manica/okolinom se siri nepodnosljiv smrad.
Nadlezna opstinska inspekcija izasla na teren/ceka se tim inspektora iz Novog Sada koja bi posle kontrole utvrdila ko je izazvao trovanje kanala i pomor riblje mladji u Palanackom kanalu.
« Poslednja izmena: 25, 07, 2009, 13:45:43 posle podne 11zodiac11 »
Sve sto bacimo u vodu, vratice nam se u casi. nautidan