Nautika opšta... > Zakoni i Propisi

Odjava i registracija plovila

<< < (2/26) > >>

Zoran:
Kapetanija Smederevo nema trenutno sefa.Hrane je otisao u penziju.

Ljuba:
Ja sam se odjavio iz SD pred Novu godinu i zvao sam BG kapetaniju da vidim da li moram da se prijavim pre 07.02 a oni su mi rekli da ne moram ako čamac nije u plovidbi već da mogu i na proleće a oni i inače ne izlaze na teren pre proleća.

petar_kozic:
Koliko sam cuo, stare kapetanije ce da rade tehnicki i da izdaju papir sa kojim ce se u BG-u regidtrovati. Ovo se odnosi pre svega na one koji su bili na PA i SD ,a sada moraju u BG.

Sent from my C1505 using Tapatalk

sasair:
@LSI
Posle tog roka, čamac ćete moći da registrujete kao da ga registrujete prvi put!
Ovo je naročito važno da imaju na umu svi koji imaju čamce iz tzv. samogradnje! Posle 07.02.2014. takvi čamci moći će da se registruju samo uz podnošenje dokumentacije na osnovu koje je samogradnja izvršena.


Prvo da Vas sve pozdravim i cetitam praznike.

Elem,ja imam camac koji je iz samogradnje,kupljen pre dve godine i nikakva dokumentacija nepostoji osim kupoprodajnog ugovora,Camac je uredno bio registrovan u PA kapetaniji.
Znaci li to da necu moci da registrujem takav camac,posto dokumentaciju nemam?
Hvala...

LSI:
Sasair, ne mogu da vam dam direktan odgovor jer ga ne znam.

Iz onog što je meni rečeno, ja sam izveo zaključak da će mnogi od nas koji, baš kao i vi, imaju čamce iz samogradnje, biti suočeni sa problemom.

U zavisnosti od toga kako će u raznim kapetanijama tumačiti propis o neophodnim dokumentima za prvi upis u tzv. upisnik, neko će se "provući" ali mislim da će većina nas biti suočena sa problemom da nema projekat.

Zato sam i ukazao na mogući problem, pa makar oni koji to mogu da izvrše preregistraciju do navedenog datuma.
A osatali...?
Pa, videćemo... Biće ovo "naporna" godina.


Svidelo se to nama ili ne, ovo insistiranje na projektnoj dokumentaciji i ono što sam čuo da uskoro neće biti samogradnje kakvu je znamo sada, već da će čamce moći da prave samo radionice sa sertifikatom, ima smisla i trebalo bi da doprinese bezbednosti.
Što će to više da košta - to je već nešto drugo.

Ono što meni smeta, to je upravo ono što sam već pomenuo - različito postupanje u različitim kapetanijama. To je i do sada stvaralo zabunu, a tako će, izgleda, biti i nadalje. Sve bi bilo jednostavnije kada bi u ovoj državi postojao red i kad bi svako znao šta se sme i šta se može a šta ne.

Ali za to je potrebno imati pravu državu, a ovo što mi imamo .......

Ovo već vodi ka politici, pa bih ovde stao.
Neka se politikom bave oni kojima pritisak ne skače kao meni, a ja ću da vidim da li ću stići da do kraja januara u novosadskoj kapetaniji dobijem odjavu i da li ću uspeti da izvršim registraciju u Beogradu. Javiću vam se da vam kažem šta sam uspeo kad sve bude gotovo.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju