Autor Tema: Zemun domaćin međunarodne jedriličarske regate "Šampionat Dunava" od 17. do 19.  (Pročitano 3870 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Kapetan

  • Administrator
  • Drekavac sa Srednjih voda
  • *****
  • Poruke: 16690
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
U ime Mikro Klase Srbije želim da Vas obavestim da će narednog vikenda od 17. do 19. maja u Zemunu biti održana međunardona jedriličarska regata “Šampionat Dunava - Euro Mikro 2013”.

Organizatori regate su JK Zemun i Jedriličarski Savez Srbije uz aktivno učešće Mikro Klase Srbije. Regata će se održati na regatnom polju na Dunavu ispred JK Zemun, dok je smeštaj ekipa i praćenje regate predviđeno sa šlepa JK Zemun, Kej oslobođenja 13, Zemun.
 
Regata se boduje za Prvenstvo Srbije kao i za međunardoni šampionat Euro Mikro Kup 2013. Očekujemo dolazak više stranih posada. Takođe, ove godine će nas posetiti i potpredsednik Međunarodne Asocijacije Mikro Klase (IMCCA) gospodin Robert Janiszewski iz Poljske.
 
Mikro klasa je prepoznata od svetske jedriličarske federacije ISAF i vrlo je značajno da pored olimpijskih disciplina Srbija ima veoma zapaženo učešće u ovoj klasi i na svetskom nivou. U poslednjih nekoliko godina naše ekipe postižu sve značajnije rezultate na svetskim prvenstvima u ovoj klasi (2012. godine 4. mesto na svetskom prvenstvu u divizji Cruiser, 2009. godine 2. mesto u diviziji Touring).
 
Svedoci smo da srpsko jedrenje poslednjih godina postiže zavidne rezultate. Uz navedene uspehe u Mikro klasi, tu su i svakako sjajni rezultati Aligator Sailing tima i mladog Luke Tošića u olimpijskoj klasi Laser. To jeste svojevrsni kuriozitet imajući u vidu geografski položaj naše zemlje, ali je rezultat puno nove energije u ovom sportu i sve veće popularnosti jedrenja u Srbiji, ali nam je svakako potrebna i Vaša pomoć.
 
Za samo praćenje regate obezbedili smo čamce koji će se kretati kroz regatno polje i omogućiti fotografisanje i snimanje video zapisa atraktivnih scena na regati sa lica mesta. Takođe, pre i nakon trka možete uzeti izjave učesnika regate. Ovog puta možemo Vam obezbediti i intervju sa gospodinom Janiszewskim koji može da da objektivnu sliku jedrenja i Mikro klase u Srbiji kao i njene perspektive na međunarodnom nivou.
Satnica je sledeća:
 
Četvrtak 16.05.
- pristizanje ekipa i slobodni treninzi
 
Petak 17.05.
10:30 - otvaranje regate
11:00 - 16:00 trke
 
Subota 18.05.
10:00 - 16:00 - trke
Nedelja 19.05.
10:00 - 13:30 - trke
oko 14:00 - proglašenje pobednika
 
Želim da Vas ovom prilikom pozovem da budete naši gosti i prisustvujete ovoj regati kako bi zajednički dali doprinos popularizaciji ovog vrlo atraktivnog sporta sa dugom tradicijom.
Za sve dodatne informacije možete se obratiti telefonom na 069/611-855 ili na email  stevanovic.goran@gmail.com

Sportski pozdrav,
Goran Stevanović