E, ovako treba... > Planovi za plovila

Kao Goga

<< < (7/7)

Misha D:
bice zanimljivo videti da li ce se povecati broj neregistrovanih camaca u narednom periodu.  sajkaca jh

IKA:
Po onoj narodnoj; Tresla se gora ,rodio se miš,
Donešen je novi ,ne primenjiv zakon,sve zarad evro integracija.
Kao prvo ,ne postoje licencirani projektanti,niti proizvođači,jer Licence nema ko da izda ,niti su poznati kriterijumi za izdavanje licenci.
Za samogradnju,potreban je overen nacrt( ne projekat) koji posle svih tumačenja novog zakona,overava Kapetanija.
Dakle nacrt overen u kapetaniji,podnosiš ,takođe kapetaniji,i prijavljuješ početak radova.Nadzor,gle čuda obavlja opet kapetanija.
Prilikom samogradnje ,mora se poštovati;pravilnik za izradu čamaca i plovila,koji ovog momenta _ne postoji.Trenutno je u izradi pravilnik za izgradnju čamaca.Lud zbunjenog,kao uostalom i sve u ovoj zemlji.
Atest za čamac ,za sport i rekreaciju,još nije poznato ko bi vršio.Tako da ,rezultat svega je zaključak;može ,ali kako ,e to ne znamo.

budens72:
:))))

maverick:
U hr, ako vas zanima uporedbe radi, napravis nacrt..kao sto Kap kaze, na salveti s mjerama i dimenzijama, nacrt, tlocrt...bokocrt...i platis prijavu samogradnje...dobijes dozvolu koja vrijedi pet godina...kad kreneš s radovima i prije nego krenes u varenje zoves decke iz Kapetanije da pregledaju, poslikaju...popiju koju casicu...kad si otrpilike na pola...ili kad je gotov trup...zoves ih opet...ista prica...kad si gotovo s varenjem , odnosno svim grubim radovima onda im se najais da ces za par dana ili koliko vec staviti prozore...vrata ...ustvari sve ono sto je potrebno da se brod potjera na vodu...i onda oni opet dodju i opet vino i neka klopa...svaki njihov izlazak se naplacuje...rijetko kad kazu da ne ide registracija ali ako te upozore na neki propust moras ga ispraviti...tako je kod svake samogradnje osim kod drvenih ciklova ...tu dodju samo jednom ili ni jednom...dodnes sliku na kojoj se vidi da je novi i to je to...
sad opet ide neka izmjena...koja ce uvesti jos vise dolazaka...i to samo u cilju sprijecavanja samograDNJE...ne znam iz kojeg razloga ali je tako...kod izrdae plasticnih plovila dva puta izlaze i kod izrade kalupa i u jedan kalup mogu samo dva camca...svaki izlazak je oko 30-40 eura ovisno o mjestu stanovanja

STG:
Skoro pa potpuna budalastina,videcemo dokle ce...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju