Kanu & Kajak > Događaji, Okupljanja, Regate

Kajakaške/kanu regate i druženja 2013

(1/9) > >>

zastupnik:
Na našem forumu ima  kanuista i kajakaša, rekreativaca,  25648 koji su izrazili želju da se priključe nekoj od postojećih regata ili se sami organizuju.
Na ovom mestu možemo međusobno da se obaveštavamo o mestu i vremenu gde se održavaju regate, kao i da podelimo iskustva sa ranijih druženja.
O ovoj temi se već pisalo, pa za početak nije loše pogledati “nautičke reportaže” duleta šumadinca po Kolubari, Uvcu, Dunavu kod Beča.  BataS sa kolegama se spušta niz Tamiš i o tome ima lepu reportažu. O Kajaku i kanuu se piše i na topicu KANU http://www.mojaladja.com/forum/index.php/topic,2667.0.html
Preporučujem da se pogledaju i informacije sa fejsa:
http://www.facebook.com/pages/%D0%A0%D0%B5%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%B5-%D1%83-%D0%A1%D1%80%D0%B1%D0%B8%D1%98%D0%B8-Rafting-in-Serbia/188526721192147?ref=ts&fref=ts
Leto tek što nije pa bi trebalo početi sa planiranjem i dogovaranjem. Pozdrav  hi

IKA:
Kajakaši i kanuisti mogu biti poseban segment ovog foruma.Podržavam ideju za planiranjem i dogovaranjem za zajedničke rute.Ostatak foruma itekako može pripomoći u takvim poduhvatima nudeći pomoć i podršku grupi, pružajući usluge na kopnu i organizujući prihvat na kopnu.
Na vama je da odredite rute ,na nama da vam organizujemo podršku na kopnu. clap

poljo:
Ako krenete uz Savu eto prilike da se upoznamo i rado Vam pruzimo podrsku.

zastupnik:
Дринско–савскa–кајак–кану регата од 27.04. до 05.05.2013.  од Новог Горажда до Босута

УДРУЖЕЊЕ СРПСКИХ ВЕСЛАЧА ТИД-а   http://www.srpski-veslaci.org.rs/
ASSOCIATION OF SERBIAN PADDLERS OF THE TID
организује  14. Меморијал Витомир Диздаревић - Адмирал Кук

   
На рекама Дрини и Сави од Новог Горажда до Босута у периоду од 27.04. до 05.05.2013. ''Српски веслачи ТИД-а'' организују 14. Меморијал Витомир Диздаревић–Адмирал Кук, Дринско-савску, међународну, спортско, рекреативно, туристичку кајак-кану и веслачку регату.                                                                                                                                    Број учесника, због смештајних капацитета и компактности групе, је ограничен на 70 особа. Кампови су у непосредној близини угоститељских објеката и продавница за снабдевање. Располажу чесмом са хладном водом и тоалетом. Дрина је лепа, брза (6-10 км/час) зелена и хладна река. Дрином весламо кроз три језера дужине око 100 км. Сава је спора (3-4 км/час) и широка (>250m).  У појединим местима (Вишеград, Перућац, Мали Зворник, Павловића Ћуприја) могућ је боравак у хотелу или приватном смештају.   
Регата креће из Новог Горажда – Република Српска, Босна и Херцеговина а испред бране на Перућцу прелази у Републику Србију. Затим до ушћа у Саву Дрина је погранична река и њена лева обала припада Републици Српској, на чију територију је забрањен излазак без редовне царинске и пасошке контроле. Због прибављања дозвола за одржавање регате властима Републике Србије и Босне и Херцеговине - Републике Српске учесници су дужни да своје пријаве са личним подацима доставе организатору најкасније 8 дан пре старта регате. Котизација за  домаће учеснике којом се покривају трошкови организације и припреме износи 10€ у динарској противредности.                                                                                       
Исхрана је индивидуална. Учесници морају да поседују шатор, врећу за спавање, ћебад, прикладну гардеробу (кишне кабанице, капе), обућу и самоспас (прслук за спасавање). Сваки учесник треба да има колица за превоз чамаца.   
Организатор возилом и приколицом за чамце прати регату.                                     
Пратња регате путничким возилом са сопственим возачем је дозвољена.
За улаз у БиХ сопственим возилом потребан је зелени картон.
До кампова је могућ прилаз аутомобилом. До кампа у Старом броду у случају кише се препоручује да се возила оставе на 2 км. oд кампа на тврдом насутом путу.
Сваки учесник треба да поседује полису животног осигурања.
Сваки учесник пре старта потписује изјаву на матерњем језику: да познаје вештину пливања, да нема здравствених проблема, да неће веслати под дејством алкохола или психоактивних супстанци, да учествује на Регати о свом  трошку и на сопствени ризик, да поседује полису животног осигурања, да поседује самоспас и да ће га користити, да чамац који користи поседује ваздушне коморе, да ће весло имати везано за чамац, да ће се кретати у групи и да ће се придржавати инструкција организатора Регате.
Пре старта се одређују вође националних група преко којих ће организатори остваривати комуникацију.
Пре старта се обавља технички састанак учесника и организатора, на коме сви учесници добијају мапу река, програм дешавања, мајицу и налепницу регате.
Учесници регате се могу прикључити на успутним етапама, а такође могу се искључити пре циља у договору са организатором.                                                                             
Превоз на старт је индивидуалан. Постоји редовна аутобуска линија Београд – Вишеград – Ново Горажде.
Пред границом са БиХ свако возило плаћа таксу за пролазак кроз национални парк у износу 50 динара/ауто.
Скуп учесника је у Новом Горажду, код моста у суботу 27.04.2013. године  до 19:00. Постављање кампа, вода, тоалет.

дан   датum
с.     27.04. до 19:00   Долазак на старт    h44   
н.      28.04. до 09:00     Ново Горажде (РС)   Вишеград (РС)                                33 km
п.     29.04. до 09:30   Вишеград (РС)   Стари Брод (РС)                          17 km
у.     30.04. до 09:30   Стари Брод (РС)   Перућац (СРБ)                       37 km
с.     01.05. до 09:00   Перућац (СРБ)   Лоњин (СРБ)                                   70 km
ч.     02.05. до 10:00   Лаоњин (СРБ)   Мали Зворник (СРБ)                       31 km
п.     03.05. до 10:00   Мали Зворник (СРБ)   ПавловићаЋуприја    десна   60 km
с.     04.05. до 10:00   Павловића Ћуприја   Босут (СРБ)                                     30 km
н.     05.05.   Босут (СРБ)   Повратак кући  kgk      

Ново Горажде: 27.04. до 19:00 часова долазак и ноћење код моста. Посета локалних власти.
У недељу 28.04. до 09:00 заједнички старт регате. Веслање Вишеградским језером. Испред Вишегрсада преношење чамаца пре хидроцентрале.
Вишеград: 28.04. Камп код Спортског центра (спортска хала и фудбалски терен). Тоалет, вода и тушеви. Посета локалних власти Вишеграда. Од кампа до реке Дрине 500 м.
Стари Брод: Уређен камп у етно стилу са рестораном. Тоалети и вода. У близини нема продавнице.
Перућац: После граничне контроле излазак на десну обалу пре бране испред хотела ''Језеро''. Постављање шатора изнад хотела или у кампу који се плаћа, код ресторана ''Врело''. Тоалети и вода у хотелу. Могуће ноћење у хотелу ''Језеро'' или ''Врело'' >2км. Сутрадан, до места где се спуштају чамци испод хидро-електране 1,5 км.
Лоњин: НОВИ КАМП!!! је на приватном простору, на острву или обали 5 км. низводно од Љубовије. Тоалет и вода. У близини нема продавница нити ресторана. Могућ индивидуални поподневни излет до манастира Соко Град удаљеног 8 км. од Лоњина.
Мали Зворник: Преношење чамаца пре Малог Зворника. У случају да има заинтересованих, могућа посета најстаријој хидро-електрани у Србији или подземном граду Карађорђевића, где нас дочекују представници Туристичке организације општине и рибочуварске службе. Камп је у граду на фудбалском стадиону, тоалет, топли туш, где предност имају жене.                                                                                                                Павловића Ћуприја: Ресторан са добром кухињом, вода и тоалет. Излет до етно села у организацији Туристичке организације Богатић. До продавнице 600 м.                                                                                                                               Босут: Весла се 15 км. Реком Савом и излаз на леву обалу у бетонски канал ушћа реке Босут. До продавнице 300 м.
Друга варијанта је да се од ушћа у Саву весла узводно 5 км. и изађе на леву обалу код моста, на територију Републике Србије.
Пријаве и остали детаљи код организатора Регате.

Организатори Регате
Српски Веслачи ТИД-а
http://www.srpski-veslaci.org.rs/
   tidejan@gmail.com

(tekst sam preneo sa word dokumenta, pa nije baš najbolje posloženo. Zastupnik)

BataC:
Zastupnice,drugar...
Ja sam se vec prijavio za regatu Reka,koju organizuju Pazovcani...Hajde lepo se i ti prijavi,pa da prepeglamo tih 350 km. Dunava,Kanala i Tise...Oko  40-45 km.dnevno nije strasno...A za Tamis od Jase cu ti javiti datum,otprilike prvi vikend u julu... 114

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju