Nautika opšta... > GPS

Laptop u kabini

<< < (2/3) > >>

zorter:
Samo vas gledam............cccccccccc

deda:
Nemoj da ih gledas nego progovori neku pametnu ako imas resenje! jh

popeye:
Ja sam ove godine kupio univerzalni ispravljač za laptop.
Može sa 220v na 19v, tj. može da se podesi od 12v-24v.Ja za laptop namestim na 19v.
U istom kompletu ima ispravljač sa 12v preko "upaljača na 19v ( 12v-24v).
Četri ampera.Ja sam koristio u kolima i radi super, plus punite i bateriju.
Cena 4500 dinara.Ja sam za te stvari uzeo Lenovo 10 inča bez optičkog čitača (mali, lagan i jeftin).
Što je najvažnije autonomija baterije je preko četiri sata.Provereno dva filma.
Može da se koristi kao konzola.

Kapetan:

--- Citat: IKA  11, 12, 2012, 00:35:20 pre podne ---Jesi li siguran ,kapetane u tu računicu.Koliko znam na lap topu samo monitor vuče 3A

--- Kraj citata ---

iko uzmi svoj laptop pogledaj mu nalepnicu sa donje strane i sve ce ti biti jasno ... laptop sa koga ovo pisem vuce 3 ampera maximum a to znaci kada radi ko sumanut ...

Kapetan:

--- Citat: Dule  11, 12, 2012, 13:16:29 posle podne ---I kad se meri potrošnja skinuti bateriju ili meriti sa punom baterijom. Punjenje troši više struje od uredjaja.

--- Kraj citata ---

hm dobro pitanje... mislim da ne ...evo sad bas gledam moj kucni punjac koji je takodje univerzalni pise maximum 4,5 ampera ... a na kucnom laptopu i punim i radim verovatno su te oznake u maximumu ... mada i pretvaranje sa 12 na 19V odnosi jedan deo struje , ali mnogo manji nego sa 12 na 220 pa sa 220 na 19... jedna konverzija umesto dve

najbolje je isprazniti bateriju skroz , ukljuciti laptop prikljuciti pretvarac i meriti amperazu izmedju akumulatora i pretvaraca.. to je najrealnije

marke ?

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju